Tria Kinderwens

De periode vlak vóór de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Het is dus verstandig om vooraf al bij mogelijke risico’s stil te staan. Wat moet je doen, of juist laten, om zo gezond mogelijk in verwachting te raken?

Wie zich goed wil voorbereiden op een zwangerschap of vragen heeft over zwanger worden, kan voor advies altijd bij onze verloskundigenpraktijk in Den Haag terecht. Tijdens een kinderwensspreekuur krijg je informatie en advies. Bijvoorbeeld over het stoppen met anticonceptie, vruchtbaarheid en het slikken van foliumzuur. Ook geven we advies over gezonde voeding, roken, alcohol en medicijngebruik, en bespreken we of er eventueel bepaalde ziekten voorkomen in de familie. Soms is het verstandig om al voordat je zwanger bent bepaalde onderzoeken te doen, of maatregelen te nemen.

Op de website http://www.zwangerwijzer.nl kun je anoniem een vragenlijst invullen waarmee je kunt ontdekken of er misschien een risico is voor moeder en kind. Omdat ook je partner een rol speelt bij het zwanger worden is er voor mannen en vrouwen een aparte vragenlijst beschikbaar.

Contact Aanmelden