Centering Pregnancy

Sinds 1 mei 2015 is Tria Verloskundigen gestart met Centering Pregnancy. Dit is een vernieuwde vorm van zwangerschapsbegeleiding in groepsvorm. Hierbij ontvang je een combinatie van zwangerschapscontroles en een zwangerschapscursus, samen met andere vrouwen die ongeveer in dezelfde periode als jij zijn uitgerekend. Er zijn in tien bijeenkomsten waarin je individueel contact hebt met je verloskundige voor het uitwendig onderzoek naar de groei en ligging van je baby. Binnen de groep vinden ook de overige controles plaats. Nadat de controles zijn uitgevoerd, worden ieders vragen, zorgen en oplossingen in de groep besproken.

Meer weten? Aanmelden

Informatie over Centering Pregnancy

Actieve betrokkenheid bij de zorg

Je leert hoe je je bloeddruk zelf kunt meten, je urine testen, jezelf wegen en je eigen zwangerschapskaart bijhouden. Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby.

Elkaar steunen en kennis uitwisselen

In de groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen waardoor je ervaringen kunt delen en zo nodig elkaar kunt steunen.

Vaste dag en tijdstip

De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooral bekend en tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle.

Beter contact met je verloskundige

Je hebt langer contact met je verloskundige dan in de 1 op 1 controles. Je kunt dus meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou maar ook belangrijk voor de verloskundige: zij hoort meer en kan beter begrijpen wat er voor jou en de andere vrouwen belangrijk is.

Betere uitkomsten van de zwangerschap

Uit onderzoek in Amerika blijkt dat deze vorm van zorg betere uitkomsten geeft. Er worden bijvoorbeeld minder kinderen te vroeg geboren. Ook blijkt dat de meeste vrouwen dit een hele fijne vorm van zorg vinden.